(lamel)Parket- renovatie

Wanneer de lak- of olie van uw parketvloer is versleten en het hout vertoont krassen of is verkleurd dan is parketrenovatie noodzakelijk.  Het is veelal mogelijk om uw vloer te laten schuren en te voorzien van een nieuwe slijtlaag. Of uw vloer te schuren is hangt af van de dikte van de toplaag.

U kunt  uw houten vloer laten afwerken met lak of met een hardwas-olie. Lak is verkrijgbaar in extra mat, zijde mat of hoogglans. Hardwas-olie kan in vele kleuren aangebracht worden, echter alléén op eiken of grenen. Andere houtsoorten laten zicht moeilijk met een kleur bewerken en wordt door ons over het algemeen afgeraden.  Het schuren van een houten vloer is specialistisch werk, er is veel ervaring voor nodig om dit goed te doen. Ook de afwerking is belangrijk, BTwonen werkt uitsluitend met de beste professionele lakken en hardwas-oliën.

Meer informatie:
Wanneer u uw vloer wilt laten renoveren door BTwonen komen wij altijd eerst de parketvloer inspecteren om te kijken wat er mogelijk is en een advies uit te brengen.

Waarom uw houten vloer schuren?

Elke houten vloer dient te worden onderhouden of op een bepaald moment te worden geschuurd. Houten vloeren die door ons geleverd worden, zijn van van topkwaliteit. Ondanks dat de vloeren met een zeer slijtvaste afwerking worden behandeld ontkomt u er niet aan om de vloer te onderhouden. Elke houten vloer moet onderhouden worden en kan om de zoveel tijd geschuurd worden. Het grootste voordeel aan het opschuren van een houten vloer is dat hij daarna weer helemaal als nieuw is.

Elke houten vloer kan opgeschuurd worden als de toplaag dik genoeg is. Alle vloeren die wij leveren kunnen worden voorzien van een topcoating. Hierdoor wordt de vloer water en vuilafstotend en is hij zeer slijtvast.

Hieronder volgt een checklist zodat u makkelijker de beslissing kan nemen of u de vloer moet (laten) schuren of niet.

Wanneer uw houten vloer laten schuren?

  • Diepe krassen en deukjes in uw houten vloer
  • U wilt een andere uitstraling of kleur
  • Bij (water)schade aan uw vloer
  • Bij uitbreiding van uw houten vloer
  • Wij geven garantie op alle werkzaamheden.
  • Wij kunnen de werkzaamheden ook in het weekend uitvoeren
  • Alle werkzaamheden in huis worden stofvrij uitgevoerd

Een houten vloer bewerken en schuren is een specialistisch en vooral ook een tijdrovende klus. Onze specialisten hebben de nodige kennis van verschillende materialen en houtsoorten. Ze zijn goed geschoold in het onderhouden van parket en houten vloeren. Zo bent u zeker van een mooi eindresultaat. Hoe lang duurt het schuren? Afhankelijk van de type vloer en behandeling reserveren wij doorgaans 1 dag voor maximaal 30m2.

Houten vloer schuren in Leiden en omstreken

Uw houten vloer laten schuren? Btwonen regelt het graag voor u! Is uw vloer beschadigd of ernstig vervuild geraakt? Dan dient u uw vloer te laten behandelen met olie, lak of hardwax. Een grondige schuurbeurt laat uw vloer er weer als nieuw uit zien. Onze schuurmachines zijn van de beste kwaliteit en aangesloten op een stofzuiger. Zo kan het stof worden opgevangen waardoor de ruimte niet heel erg vies wordt. Wij schuren houten vloeren in Leiden en omstreken.

afzelia vloer schuren en lakken
afzelia vloer schuren en lakken
massieve lariks vloer leggen en schuren afwerking met grijze primer olie
massieve lariks vloer leggen en schuren afwerking met grijze primer olie
massieve lariks vloer leggen en schuren afwerking met grijze primer olie
Afzelia vloer schuren en lakken
lamel eiken vloer geschuurd en afgewerkt met naturel olie