Binnen-Zonwering

Horizon jaloezie hout

Hout brengt sfeer in uw interieur, schept warmte en ademt karakter. Het heeft een natuurlijk effect en verrijkt het interieur op een subtiele wijze. Onze Horizon jaloezie hout collectie herkent u aan de oorspronkelijke uitstraling en de uitgesproken houtnerf, wat uw garantie is voor een echt natuurproduct.

HR Design heeft een grote collectie, waarbij alle kleuren op een lamelbreedte van 50, 65 en 90 mm. leverbaar zijn. Daarbij heeft u ook nog de keuze uit een mooie ladderband collectie bestaande uit 17 eigentijdse kleuren. Ladderband is leverbaar op 10, 25 en 38 mm. breed. Op de ladderbandkaart staat aangegeven wat de mogelijkheden zijn.

De 3 verschillende kleurenwaaiers zijn:

1. Plain & Frosted; maximale breedte van 360 cm.
2. Glossy & Naturel; maximale breedte van 360 cm.
3. Bamboo; maximale breedte van 240 cm.

Voor de productie van Horizon jaloezieën hout wordt uitsluitend hout van de beste kwaliteit Basswood (lindehout), Paulowniawood en Bamboe gebruikt. Deze houtsoorten worden duurzaam verbouwd en er wordt continu gewerkt aan de aanplanting van nieuwe bomen. Voor toepassing in houten jaloezieën hebben deze houtsoorten de volgende voordelen:
• Licht van gewicht (m.u.v. bamboe)
• Vormvast
• Weinig onderling kleurverschil tussen lamellen
• Mooie nerfstructuur
• Hoge kleurechtheid

Horizon jaloezieën hout worden niet geadviseerd voor toepassing in badkamers en vochtige ruimtes.

Ladderkoord

Met ladderkoord creëert u een maximale transparantie en zicht naar buiten. Ladderkoord is op alle bedieningsmogelijkheden en lamelbreedtes mogelijk. De ladderkoord kleur wordt standaard geleverd passend bij de lamel. De ladderkoorden worden aan de onderzijde blind weggewerkt in de onderlat. Dit garandeert een perfecte afwerking aan de onderzijde.

Ladderband

Met ladderband creëert u een geborgen en decoratieve sfeer. Ladderbanden bedekken bovendien de ponsgaten voor de optrekkoorden in de lamellen. Hiermee creëert u optimale privacy. Bij 50 mm. lamellen kunt u kiezen uit ladderband van 10, 25 of 38 mm. breedte, bij 65 en 90 mm. uit 10 mm. of 38 mm. Ladderband wordt geleverd met meerprijs.

Zijgeleiding

Houten jaloezieën kunnen optioneel worden voorzien van metalen draadzijgeleiding.

Sluiten

Een houten jaloezie is een decoratief product dat haar decoratieve eigenschappen combineert met functionaliteit. Door deze eigenschappen sluit een houten jaloezie goed, maar niet altijd perfect. Het kan daardoor voorkomen dat er over de hoogte gezien afwijkingen zijn in de sluiting tussen de lamellen. In het algemeen geldt, hoe hoger de jaloezie, des te meer afwijking in sluiting er kan voorkomen.
Let op! Een houten jaloezie is nooit verduisterend.

Bovenbak

HR Design gebruikt een strak model aluminium bovenbak met zeer nette openingen voor het systeem aan de onderzijde van minimale afmetingen, uitgevoerd in een bijpassende kleur matte lak. De bovenbak wordt afgewerkt met kleurgecoördineerde kunststof eindkappen.

Door hoge stabiliteit is de aluminium bovenbak met de meegeleverde schaarsteunen zeer eenvoudig te monteren. De aluminium bovenbak zorgt voor extra geluidsreductie indien u kiest voor een elektrisch bedienbare jaloezie.

De kooflijst is bevestigd met extra stevig velcro.

Max. / min. afmetingen kooflijst en bovenbakBreedteHoogte
Minimaal33 cm.*30 cm.
Maximaal360 cm.**300 cm.

* Bij elektrische houten jaloezieën met 230V motor is de min. breedte afwijkend. Zie info bij desbetreffende motor.
** Sommige lamellen hebben een afwijkende maximale breedte. Voor meer informatie zie informatiesticker op de staal.

Let op! hoe groter een jaloezie, des te zwaarder zal deze optrekken. Dit is inherent aan de gekozen maatvoering. Voor jaloezieën breder dan 250 cm. én meer dan 3,5 m² wordt ketting- of elektrische bediening geadviseerd.

Koordbediening

Standaard wordt de Horizon jaloezie hout voorzien van koord voor tuimelen en koord voor optrekken van de jaloezie. Het standaard systeem kan naar keuze worden uitgevoerd met zowel ladderkoord als ladderband (op 10, 25 en 38 mm. breedte). De koorden worden afgewerkt met luxe koordknopjes. De tuimelaar zit op circa. 4,5 cm. van de zijkant, de rem zit op 8,5 cm. van de zijkant.

Let op! Bij breedtes tussen 30 cm. en 45 cm. wordt de bediening gesplitst.

De minimale breedte van een houten jaloezie met koordbediening is 33 cm.

De volgende bedieningen (optrekken-tuimelen) zijn mogelijk:
• links trekken – links tuimelen (L–L)
• rechts trekken – rechts tuimelen (R–R)
• links trekken – rechts tuimelen (L–R)
• rechts trekken – links tuimelen (R–L).

Child Safety bij koordbediening

Wanneer u kiest voor koordbediening is het verplicht om het koord met een koordkikker (art.nr.181073) aan de wand te bevestigen. Zo voorkomt u gevaarlijke situaties voor kinderen. De bedieningslengte wordt bepaald afhankelijk van de montagehoogte. De minimale montagehoogte van de koordkikker is 150 cm.

Belangrijke punten:
• Het bedieningskoord dient minimaal 150 cm. boven de vloer te hangen.
• Als je aan het koord trekt dat om de koordkikker is gewikkeld, mag het niet meer dan 10 cm. loskomen.
• De koordkikker moet stevig worden bevestigd aan de muur en mag niet bewegen of kunnen draaien.

Kettingbediening

Kettingbediening wordt geadviseerd bij houten jaloezieën met grote afmetingen (breder dan 250 cm. en meer dan 3,5 m²), welke regelmatig opgetrokken worden. De kettingbediening zorgt voor het gelijkmatig optrekken en kantelen van lamellen zonder krachtsinspanning. Door de ketting te bedienen loopt de jaloezie langzaam omhoog of omlaag. De lamellen zijn met de bedieningsketting op iedere hoogtepositie te kantelen.

Het bedieningsmechanisme wordt onttrokken aan het zicht door een afdekkap in de kleur van bovenbak. De gehele bovenbak wordt voorzien van een afdekkoof in de kleur van de gekozen lamel. Het systeem wordt uitgevoerd met een metalen bedieningsketting.

Horizon jaloezieën hout met kettingbediening kunnen worden uitgevoerd met ladderkoord of ladderband* 25 of 38 mm. (10 mm. ladderband is niet mogelijk).

* Bij ladderband wordt aan de bovenzijde ladderbandclips aangebracht om het ladderband aan het mechanisme in de bovenbak te monteren. Deze clips kunnen in het zicht hangen. Hierdoor is er altijd een “koordlus” zichtbaar bij het ladderband aan de bovenzijde. Ladderband wordt geleverd tegen meerprijs.

Let op! De lamellen worden 14 mm. smaller gemaakt als de opgegeven productbreedte. Hierdoor valt de bedieningsketting netjes naast de lamellen.

Child Safety bij kettingbediening

Het is verplicht een kettingspanner te gebruiken. Deze zorgt ervoor dat de bedieningsketting tegen de muur wordt bevestigd. De ketting wordt strak om de kettingspanner geleid.

Belangrijke punten:
• De bedieningsketting dient minimaal 150 cm. boven de vloer te hangen.
• De kettingspanner moet stevig worden bevestigd aan de muur en mag niet bewegen of kunnen draaien.

Vouwgordijn

Creëer een tijdloze en traditionele sfeer in uw woning met HR Design vouwgordijnen. Ze geven uw woning een warme uitstraling en houden hinderlijk zonlicht buiten. Of u nu van modern of klassiek houdt, er is altijd een vouwgordijn dat perfect in uw woning past.

Een verduisterend vouwgordijn houdt uw kamer zo donker mogelijk, ideaal voor op de slaapkamer. Wilt u toch van het daglicht genieten, maar de inkijk verminderen? Dan kunt u kiezen voor een vouwgordijn met licht doorlatende stof. 

Stof

De vouwgordijn collectie heeft neutrale uni stoffen, maar ook stoffen met een karakteristieke structuur. U heeft keuze uit transparante, semi-transparante of verduisterende stoffen. De confectie en afwerking zijn van de hoogste kwaliteit, op maat gemaakt met oog voor detail.

De stoffen worden d.m.v. klittenband aan het systeem bevestigd, waardoor onderhoud gemakkelijk is. De gehele collectie is tevens als losse stof op metrage te bestellen.

Tegen meerprijs kunt u kiezen om uw vouwgordijn te laten voeren. De voering beschermt uw interieur tegen schadelijke UV licht, houdt uw kamer zo donker mogelijk en geeft nog meer privacy.

Verkleuring van stof

Het verkleuren van stof gebeurd onder invloed van zon-, dag- en kunstlicht en is afhankelijk van de gebruikte kleurstoffen en speciale behandelingen. Donkere kleuren zijn sneller onderhevig aan verkleuringen dan lichte kleuren. Wanneer u het vouwgordijn laat uitvoeren met een voeringstof, is de vouwgordijnstof beter beschermt tegen verkleuring.

Onderhoud

U kunt de stoffen met de hand wassen, elke stof is tevens voorzien van een waslabel.
Let op! U moet rekening houden met 2% krimptolerantie (1 à 2 cm. in hoogte en/of breedte). 

Confectie

Als basisregel geldt dat het laatste segment minimaal de helft is dan van het voorgaande, dit om verkleuring van het doek tegen te gaan. Alle HR Design vouwgordijnen worden geconfectioneerd met kleurende optrekkoorden.

Indien u verschillende vouwgordijnen van verschillende hoogtes naast elkaar plaatst is het essentieel dat de baleinen horizontaal doorlopen, houdt er rekening mee dat het laatste segment in hoogte kan verschillen.

De stoffen van de vouwgordijnen worden naadloos verwerkt.

Vouwgordijnrail 

• Rail inclusief onderdelen in wit
• Bevestiging van stof d.m.v. klittenband aan de rail.
• Gemakkelijk afneembaar door het klittenband.
• Standaard met clicksteunen voor zowel wand- als plafondbevestiging.

Bevestiging

• Combi clicksteun kunststof (181082, standaard).
• Wandsteun 46 mm. + combi clicksteun veer (120072 /181083, meerprijs).
• Wandsteun 62 mm. + combi clicksteun veer (120074 /181083, meerprijs).
• Wandsteun 94 mm. + combi clicksteun veer (120075 /181083, meerprijs).
• Zijgeleiding (meerprijs).

Meerdere vouwgordijnen naast elkaar

Bij het bestellen dient apart te worden aangegeven of meerdere vouwgordijnen naast elkaar worden geplaatst. Dit in verband met het doorlopen van het patroon en de segmenthoogte. Indien de vouwgordijnen van ongelijke hoogte zijn dient te worden opgegeven of de segmenten vanaf de boven- of onderzijde gelijk moeten lopen.

Opgestikt boord

Het vouwgordijn kan worden afgebiesd d.m.v. een opgestikte rand (stof in een afwijkende kleur van 10 cm.) Er is keuze uit: bies aan de onderzijde, bies aan de zijkanten of bies aan de onder- en zijkanten.

Let op! Bij de keuze van uw bies is het belangrijk dat u een gelijkwaardige stof kiest i.v.m. het vouwen en het eventueel krimpen van de stof.

Modellen

Model 100 vlak (zonder baleinen)

Dit is een rechthangend vouwgordijn zonder baleinen. Het vouwgordijn wordt in segmenten omhooggetrokken door koordringen die aan de achterzijde van de stof zijn gestikt.


Model 210 Roman standaard (baleinen aan de achterzijde)

Door het aanbrengen van baleinen aan de achterkant in ieder segment heeft dit vouwgordijn een strakker uiterlijk dan model 100. Ook in neergelaten stand blijft de segmentverdeling zichtbaar. In opgetrokken stand vallen de plooien per segment over elkaar. Bij uni en voile stoffen zijn de baleintunnels ingestikt.


Model 200 Roman (baleinen aan de voorzijde)

Door het aanbrengen van baleinen aan de voorzijde in ieder segment heeft dit vouwgordijn een speelser uiterlijk dan model 210. Ook in neergelaten stand blijft de segmentverdeling zichtbaar. In opgetrokken stand vallen de plooien per segment over elkaar. Bij uni en voile stoffen zijn de baleintunnels ingestikt.


Model 300 Roman (hele segmenten met baleinen aan de voorzijde)

Vouwgordijn model 300 Roman heeft ronde baleinen aan de voorzijde en koordringen aan de achterzijde op de even baleinen gestikt. Het vouwgordijn model 300 Roman met hele segmenten heeft hierdoor in opgetrokken stand een dunner pakket. Dit model heeft altijd een oneven aantal segmenten. Bij meerdere vouwgordijnen, van ongelijke hoogtes is uitlijnen / doorlopen van baleinen niet mogelijk. Dit model is niet mogelijk met voering of zijgeleiding.

Kettingbediening

• Handmatig bediend met metalen ketting (standaard)
• Handmatig bediend met kunststof ketting (meerprijs)

Child Safety
Wanneer u kiest voor kettingbediening raden wij u aan om de ketting met een ketting geleider (art.nr.181130) aan de wand te bevestigen. Zo voorkomt u gevaarlijke situaties voor kinderen.
De bedieningslengte wordt bepaald afhankelijk van de montagehoogte. De minimale montagehoogte van de ketting geleider is 150 cm. vanaf de vloer.

Verticaal

De HR Design verticale lamellen is een veelzijdig product wat nog steeds als modern wordt ervaren. U kunt de verticale lamellen uniek maken door verschillende lamellen in kleur of transparantie met elkaar te combineren.

Onze verticale lamellen zijn uitvoerbaar in aluminium, PVC en stof. Onze aluminium en PVC lamellen zijn modern, praktisch in gebruik en geschikt voor de badkamer. Voor een warme uitstraling kunt u uit onze stoffen collectie kiezen met een variërende breedte van 89 mm. of 127 mm.

Door het kantelen van de verticale lamellen bepaalt u zelf de lichtinval en sfeer. Ook voor bijzondere raamvormen zijn verticale lamellen zeer geschikt. De trapeze rail is voor onze verticale lamellen geen obstakel. Volledig gesloten biedt de verticale lamel ultieme privacy. 

PROFIEL

Kenmerken
• Aluminium railsysteem.
• Slipkoppeling/kunststof tuimel- en onderketting met makkelijk verwisselbare lamelstift.
• Zeer eenvoudige montage met de plafondclip. De rail hangt nu strak tegen het plafond.
• Glazenwasserfunctie, waardoor de lamellen weg te schuiven zijn.

Leverbare kleurenLamelbreedte (mm.)
527089127
Grijsbruin (RAL 8019)
Zuiver wit (RAL 9010)
Grafietzwart (RAL 9011)
Technisch zilver

TYPE

Keuze in pakketzijde
• pakket rechts (R)
• pakket links (L)
• middensluiting
• omgekeerde middensluiting

Trapeze
• Bij trapeze rails langer dan 2 meter of met zeer grote hoogte / schuinte zal het pakket gedeeltelijk of geheel geborgd moeten worden.
• Trapeze maten uitsluitend volgens tekening met vermelding van basis, kleinste hoogte en grootste hoogte (rail- en lamellengte wordt per computer berekend).
• Bij tekening vermelden: I.D.D. of O.D.D., altijd strakke maten opgeven, plafond- of wandbevestiging.

STOF

De stoffen collectie wordt standaard geleverd met verzwaringsplaatjes en kunststof kettingen.

PVC & aluminium
Verticale lamellen zijn toepasbaar voor zowel uw werkplek als privé vertrek. Al met al is er genoeg keuze uit onze uni, dessins, geperforeerde, houtdessins en stoere metallics lamellen.

Breedte lamellen

aluminiumPVCstof
52 mm.
70 mm.
89 mm.
127 mm.


Onderhoud
De stoffen collectie is onder normale omstandigheden onderhoudsvrij. Bij een eventuele vlek kunt u het beste een droge borstel of doek gebruiken. Gebruik geen schoonmaakmiddel en vermijd hard schrobben! De aluminium en PVC lamellen kunt zonder problemen met een vochtige doek reinigen.

Verkleuring
Verkleuring van een product/stof begint zodra deze in het licht hangt. Er is niet te zeggen hoe lang het mag duren voordat verkleuring zichtbaar wordt. Dit hangt namelijk samen met hoeveelheid straling en het licht dat op het product valt. Stof is ten alle tijden onderhevig aan verkleuring door zonlicht en/of uv straling.

MONTAGE

Bij de montage van een verticaal systeem spreekt het voor zich dat het systeem waterpas geplaatst wordt. Zorg ervoor dat de steunen goed uitgelijnd worden. Plaats de steunen zoveel mogelijk naar buiten (ca. 4 cm. vanaf de zijkanten). Dit om optimale steun bij het bedienen te verkrijgen.

BEDIENING

Koord- / kettingbediening
Het verticaalsysteem wordt standaard met koordbediening geleverd voor het openen en sluiten van de lamellen. De kunststof ketting wordt gebruikt om de lamellen te tuimelen.

Child Safety
Wanneer u kiest voor koord-/kettingbediening raden wij u aan om het koord met een koordklem (art.nr.181073) aan de wand te bevestigen. Zo voorkomt u gevaarlijke situaties voor kinderen. De bedieningslengte wordt bepaald afhankelijk van de montagehoogte. De minimale montagehoogte van de ketting geleider is 150 cm.

MAATNEMEN

Houdt bij het opmeten rekening met raamklinken en andere obstakels en bepaal de plaats van de bedieningszijde.
Er zijn twee plaatsingsmogelijkheden:

Plaatsing I.D.D.
Plaatsing tussen het raamkozijn of tussen de muur.
• Meet de breedte tussen het kozijn of muur op verschillende punten en trek van de smalste breedtemaat 1 cm. af.
• Meet de hoogte tussen het raamkozijn en vensterbank of vloer op verschillende punten. Trek van de kleinste hoogte 1 cm. af

Plaatsing O.D.D.
Plaatsing op het kozijn, aan de muur of tegen het plafond.
• Meet de breedte inclusief de gewenste overlapping.
• Meet de gewenste hoogte.

ROLLA FASHION

De HR Design ROLLA FASHION is de nieuwe rolgordijn collectie van HR Design. Er is gekozen voor een uitgebreide stof collectie met semi-transparante en verduisterende stoffen. Mogelijke modellen:

• Model 40
• Model 80
• Model 90

MODEL 40

Minimale breedte30 cm.
Maximale breedte330 cm. *
Minimale hoogte40 cm.
Maximale hoogte320 cm. *


• De stof zal gekanteld worden als dit nodig is vanwege een te grote breedte. (Let op! Bij het kantelen van het doek, wordt er geen garantie gegeven op schotelen en/of kuppen.) #
• Zo nodig zal de stof gelast worden (de lasnaad wordt zo hoog mogelijk gemaakt).#
* Afhankelijk van de stof. | # Toeslag, zie meerprijzen

Bij model 40 kunt u kiezen uit de volgende opties:
Systeem
• basis montagesteunen
• montage profiel
• cassette rond
• cassette vierkant

Onderprofiel
• standaard aluminium onderlat
• gestoffeerde onderlat
• aluminium 30 mm. platte onderlat

Zijgeleiding
• Draadzijgeleiding – mogelijk i.c.m. standaard aluminium of gestoffeerde onderlat
• Aluminium 2-delig zijgeleiding – mogelijk i.c.m. cassette vierkant

Bediening
• Kettingbediend metaal (standaard)
• Elektrische bediening
• Springtouch (veersysteem, mogelijk i.c.m. montage profiel of cassette rond/vierkant)

MODEL 80

Minimale breedte30 cm.
Maximale breedte400 cm. *
Minimale hoogte40 cm.
Maximale hoogte320 cm. *


• De stof zal gekanteld worden als dit nodig is vanwege een te grote breedte. (Let op! Bij het kantelen van het doek, wordt er geen garantie gegeven op schotelen en/of kuppen.) #
• Zo nodig zal de stof gelast worden (de lasnaad wordt zo hoog mogelijk gemaakt).#
* Afhankelijk van de stof. | # Toeslag, zie meerprijzen

Bij model 80 kunt u kiezen uit de volgende opties:
Systeem
• basis montagesteunen

Onderprofiel
• standaard aluminium onderlat
• gestoffeerde onderlat
• aluminium 30 mm. platte onderlat

Zijgeleiding
• Draadzijgeleiding – mogelijk i.c.m. standaard aluminium of gestoffeerde onderlat

Bediening
• Kettingbediend metaal (standaard)
• Elektrische bediening

MODEL 90

Minimale breedte40 cm.
Maximale breedte120 cm. *
Minimale hoogte50 cm.
Maximale hoogte140 cm. *
Maximale oppervlakte1,6 m²


* Afhankelijk van de stof.

Bij model 90 kunt u kiezen uit de volgende opties:
Profielkleur
• Signaalwit RAL 9003
• Technisch zilver

Bediening
• Bedieningsstang (100, 150 of 200 cm., technisch zilver)

SYSTEEM

Basis montagesteunen
Plaats het rolgordijn aan de muur of plafond met de HR Design basis montagesteunen. De afmeting van de basis montagesteun is 55 x 63 mm. (hxd).

Montage profiel
Het montage profiel zonder cassette wordt d.m.v. plafondclip (standaard) gemakkelijk geplaatst. Ideaal voor plaatsing in koven. De afmeting van het montageprofiel incl. plafondclip is 70 x 55 mm. (hxd).

Kleur
Signaalwit RAL 9003
Gitzwart RAL 9005
Technisch zilver


Cassette vierkant
Voor een strakke luxe uitstaling kan u kiezen voor de cassette vierkant. Door de cassette wordt de stofrol uit het zicht ontnomen. Standaard met plafondclip. De afmeting van de cassette incl. plafondsteun is 78 x 75 mm. (hxd).

Kleur
Gitzwart RAL 9005
Blank aluminiumkleurig RAL 9006
Verkeerswit RAL 9016


Cassette rond
Wilt u een extra luxe uitstraling, kies dan voor de cassette halfrond. Door de cassette wordt de stofrol uit het zicht ontnomen. Standaard met combisteun. De afmeting van de cassette incl. combisteun is 80 x 85 mm. (hxd).

Kleur
Crèmewit RAL 9001
Signaalwit RAL 9003
Gitzwart RAL 9005
Zuiverwit RAL 9010
Technisch zilver

ONDERPROFIEL

Standaard aluminium onderlat
Standaard wordt de Rolla Fashion rolgordijn geleverd met een aluminium onderlat.
Leverbaar in onderstaande kleuren:

Kleur
Signaalwit RAL 9003
Gitzwart RAL 9005
Technisch zilver


Ook kunt u kiezen voor een gestoffeerde onderlat of aluminium 30 mm. platte onderlat.

ZIJGELEIDING

Draadzijgeleiding
Draadzijgeleiding is alleen mogelijk met gebruik van een standaard aluminium of gestoffeerde onderlat. De draad is gemaakt van staal en heeft een kunststof coating.

2-delig zijgeleiding
In combinatie met een Cassette vierkant kan er ook gekozen voor voor aluminium 2-delig zijgeleiding

STOFWISSEL & INTERVAL

Stofwissel
Kies voor meerdere kleur- en/ of stofwissels (max. 2 verschillende stoffen) in 1 systeem, bijvoorbeeld een semi-transparante onder en een verduisterende boven. Ook kunt u kiezen voor een Hi-light stof. De stofovergang wordt afgewerkt met een aluminium 10 mm. platte lat (interval).

Interval
Ook kunt u kiezen om binnen dezelfde stof alleen een interval te plaatsen. Een stofwissel of interval is alleen mogelijk bij een aluminium 30 mm. platte onderlat.

STOF

Verkleuring
Verkleuring van een product/stof begint zodra deze in het licht hangt. Er is niet te zeggen hoe lang het mag duren voordat verkleuring zichtbaar wordt. Dit hangt namelijk samen met hoeveelheid straling en het licht dat op het product valt. Stof is ten alle tijden onderhevig aan verkleuring door zonlicht en/of uv straling.

BEDIENING

Metalen ketting
Standaard wordt de Rolla Fashion rolgordijn geleverd met een metalen ketting.
Child safety
Wanneer u kiest voor een kettingbediening raden wij aan om de ketting met een ketting geleider (art.nr. 181130) aan de wand te bevestigen. Zo voorkomt u gevaarlijke situaties voor kinderen. De bedieningslengte is afhankelijk van de montagehoogte. De minimale montagehoogte van de ketting geleider is 150 cm. van de vloer.

Elektrisch model 40 / 80
Elektrische bediening is een extra luxe. Eenmaal het gemak van het elektrisch bedienen ervaren en u wilt nooit meer anders. Een elektrisch Rolla Fashion rolgordijn systeem wordt aangedreven door een 230 Volt HR Design motor of een Somfy RTS motor met bijbehorende afstandsbediening.

Springtouch (veersysteem)
Het SpringTouch Rolla Fashion rolgordijn met veersyssteem van HR Design wordt bediend door het rolgordijn aan de onderkant vast te pakken en deze te bewegen (op en neer). Het rolgordijn rolt vanzelf op door het veersysteem in de buis. Wilt u het rolgordijn half open of dicht doen, houdt het rolgordijn dan even vast op die plek, hierdoor blijft hij automatisch op deze positie hangen. De SpringTouch heeft een max. breedte van 200 cm en een max. hoogte van 300 cm. Alleen leverbaar op montage profiel, cassette rond en vierkant.

MONTAGE & MAATNEMEN

Montage
Bij de montage van een Rolla Fashion rolgordijn spreekt het voor zich dat het systeem waterpas geplaatst wordt. Zorg ervoor dat de steunen goed uitgelijnd worden. Plaats de steunen zoveel mogelijk naar buiten (ca. 4 cm. vanaf de zijkanten). Dit om optimale steun bij het bedienen te verkrijgen. Bij een juiste montage voorkomt u dat de stof scheef oprolt of bol zal gaan staan. Bij breedtes vanaf 200 cm. en/ of hoogtes vanaf 200 cm., kan een lichte golving in de stof ontstaan.

Maatnemen
Houd bij het opmeten rekening met raamklinken en andere obstakels en bepaal de bedieningszijde. Er zijn twee plaatsingsmogelijkheden:

Plaatsing I.D.D.
Plaatsing tussen het raamkozijn of tussen de muur.
• Meet de breedte tussen het kozijn of muur op verschillende punten en trek van de smalste breedtemaat 10 mm. af.
• Meet de hoogte tussen het raamkozijn en vensterbank of vloer op verschillende punten. Trek van de kleinste hoogte 5 mm. af.
Houdt u er rekening mee dat bij een I.D.D. situatie er aan beide zijden een opening zal blijven.
Bij model 40 is de totale opening 35 mm.
Bij model 80 is de totale opening 50 mm.

Plaatsing O.D.D.
Plaatsing op het kozijn, aan de muur of tegen het plafond.
• Meet de breedte inclusief de gewenste overlapping.
• Meet de gewenste hoogte.

Easy Fit 2.0

De HR Design Easy Fit 2.0 raamdecoratie is geschikt voor alle ramen met kunststof, aluminium en houten kozijnen.

EASY FIT 2.0 | zelfklevend
Het grote voordeel van de Easy Fit 2.0 is dat deze gemonteerd kan worden zonder boren of schroeven. De geleiderail wordt op het glas geplakt met speciaal ontwikkeld dubbelzijdig tape. Deze tape is transparant en UV-bestendig. Het unieke plakprofiel en de kunststof clip maakt dit systeem ook geschikt voor dakramen. Door de geleiderail kan de raamdecoratie niet klapperen.

De HR Design Easy Fit 2.0 is TopDown – BottomUp handbediend (via het profiel) tevens wordt het systeem op maat gemaakt. De raamdecoratie heeft een minimale maat van 30 cm. (bxh) en een maximale afmeting van 180 cm. breed en 220 cm. hoog.

EASY FIT 2.0 | vrijhangend AO20
Naast het zelfklevende systeem kunt u de stoffen ook bestellen als vrijhangend systeem (model AO20) koordbediend – topdown en bottomUp. Standaard wordt er bij het vrijhangende systeem een combinatiesteuntje geleverd voor zowel plafond- als wandplaatsing.

Stof

Verkleuring
Verkleuring van een product/stof begint zodra deze in het licht hangt. Er is niet te zeggen hoe lang het mag duren voordat verkleuring zichtbaar wordt. Dit hangt namelijk samen met hoeveelheid straling en het licht dat op het product valt. Stof is ten alle tijden onderhevig aan verkleuring door zonlicht en/of uv straling.

Onderhoud
Stoffen bestaan uit hoogwaardige weefsels die afhankelijk van de uitvoering zijn veredeld met bepaalde coatings. Wij raden u aan de stoffen als volgt te onderhouden:

Vochtig afvegen
Alle stoffen van de Easy Fit 2.0 collectie kunnen met een verdund mild reinigingsmiddel met handwarm water afgenomen worden. Veeg voorzichtig en maak de stof niet doornat. Gebruik geen oplosmiddelen. Breng reinigingsof desinfecterende middelen niet onverdund aan op de stof.

HET PROFIEL

De geleiderail en horizontale bedieningsprofielen zijn van aluminium en leverbaar in:

Antracietgrijs (RAL 7016)
Crèmewit (RAL 9001)
Blank aluminiumkleurig (RAL 9006)
Verkeerswit (RAL 9016)

PAKKETHOOGTE

De pakkethoogte is afhankelijk van het stofpakket.

Totale hoogte
(Profiel + stofpakket)
Pakkethoogte
50 cm.ca. 7,5 cm.
100 cm.ca. 8,5 cm.
150 cm.ca. 9,5 cm.
200 cm.ca. 10,5 cm.
220 cm.ca. 11,5 cm.

MAATNEMEN RECHT KOZIJN

Afdichtingsbreedte (glaslat, rubber of stopverf)
Meet als eerste de de dikte van de afdichtingsbreedte (D) op.

Recht kozijn | Afdichtingsbreedte 0 – 5 mm.
U moet bij het doorgeven van de maten, de blijvende maat aan ons doorgeven. Deze berekent u door de dagmaat minus de waarde uit onderstaand tabel.

V.B. bij afdichtingsbreedte (D) = 4 mm.
Dagmaat glas = breed 1000 mm. Dan is de blijvende maat 1000 – 5 = 995 mm.
Dagmaat glas = hoog 1000 mm. Dan is de blijvende maat 1000 – 2 = 998 mm.

Afdichtingsbreedte (D)
0-3 mm.3-5 mm.
Dagmaat breedte– 5 mm.– 5 mm.
Dagmaat hoogte– 2 mm.– 2 mm.


Recht kozijn | Afdichtingsbreedte groter dan 5 mm.
U moet bij het doorgeven van de maten, de blijvende maat aan ons doorgeven. Deze berekent u door de glasmaat plus of minus de waarde uit onderstaand tabel.

V.B. bij afdichtingsbreedte (D) = 8 mm.
Dagmaat glas = breed 1000 mm. Dan is de blijvende maat 1000 + 6 = 1006 mm.
Dagmaat glas = hoog 1000 mm. Dan is de blijvende maat 1000 + 14 = 1014 mm.

Afdichtingsbreedte (D)
> 5 mm.
Glasmaat breedte+ 6 mm.
Glasmaat hoogte+ 14 mm.

MAATNEMEN SCHUIN KOZIJN

Afdichtingsbreedte (glaslat, rubber of stopverf)
Meet als eerste de de dikte van de afdichtingsbreedte (D) op.

Schuin kozijn | Afdichtingsbreedte 0 – 5 mm.
U moet bij het doorgeven van de maten, de blijvende maat aan ons doorgeven. Deze berekent u door de dagmaat plus of minus de waarde uit onderstaand tabel.

V.B. bij afdichtingsbreedte (D) = 4 mm.
Dagmaat glas = breed 1000 mm. Dan is de blijvende maat 1000 – 5 = 995 mm.
Dagmaat glas = hoog 1000 mm. Dan is de blijvende maat 1000 + 4 = 1004 mm.

Afdichtingsbreedte (D)
0-3 mm.3-5 mm.
Dagmaat breedte– 5 mm.– 5 mm.
Dagmaat hoogte+ 8 mm.+ 4 mm.


Schuin kozijn | Afdichtingsbreedte groter dan 5 mm.
U moet bij het doorgeven van de maten, de blijvende maat aan ons doorgeven. Deze berekent u door de glasmaat plus of minus de waarde uit onderstaand tabel.

V.B. bij afdichtingsbreedte (D) = 8 mm.
Dagmaat glas = breed 1000 mm. Dan is de blijvende maat 1000 + 6 = 1006 mm.
Dagmaat glas = hoog 1000 mm. Dan is de blijvende maat 1000 + 14 = 1014 mm.

Afdichtingsbreedte (D)
> 5 mm.
Glasmaat breedte+ 6 mm.
Glasmaat hoogte+ 14 mm.

Trend plissé & honeycomb

De Trend plissé & honeycomb van HR Design is een elegante raamdecoratie. De unieke plissé- of honingraatstructuur geeft een sfeervolle en tegelijk strakke uitstraling in de ruimte.

Keuze in modellen

Voor zowel het honeycomb-, als het plisségordijn zijn de volgende modellen mogelijk:
A: Verticale ramen vrij hangend
B: Verticale ramen ingespannen
P: Plafondraam

keuze in bediening

ModellenBediening
koord = Ogreep = B
verticaal raam vrijhangendAAO
verticaal raam ingespannenBBB
plafondraamPPB

Keuze in stofpakketten

De modellen zijn zo benoemd dat het makkelijk te herleiden is hoe het stofpakket voor het raam hangt en naar welke positie het te bedienen is.

SerieStofpakketten
10stofpakket boven vast
20stofpakket midden
302x stofpakket – boven vast

Keuze in systeemkleuren

Door de kleur van het systeem en montagesteunen te laten kleuren bij de door u uitgekozen stof, krijgt uw honeycomb- of plisségordijn meer eenheid.

Standaard kleur
RAL9010 wit
RAL9001 crème
Geanodiseerd zilver
Geanodiseerd antraciet
Geanodiseerd zwart

Leverbare modellen

 • AO10*
  vrijhangend
 • AO20*
  vrijhangend
 • AO30
  vrijhangend
 • BB10
  ingespannen
 • BB20
  ingespannen
 • PB10
  plafond

* mogelijk i.c.m. zijgeleiding

Hi-Light

Een strakke uitstraling en toch speels omgaan met licht en doorzicht. HR Design speelt hier goed op in met haar Hi-Light: een rolgordijn met transparante (voile) en niet-transparante banen. Deze schuift u over elkaar heen tot u de juiste balans tussen licht en privacy gevonden hebt. Handig voor in de woon- en slaapkamer!

Stof 

Uiteraard werken wij alleen met de meest luxe kwaliteitsstoffen. De speciaal geselecteerde stoffen zijn representatief voor uw woning. De eigentijdse kleuren passen in ieder interieur en zorgen voor een speelse lichtinval. Met het verschuiven van de banen kunt u de lichtinval zelf regelen.  

De collectie omvat stoffen die in patroon verschillen van breedte:

Dicht (in mm.)Open (in mm.)
4530
7550
200125

Snijproces 

Alle stoffen worden koud gesneden met een speciaal mes. Dit stelt eisen aan de kwaliteit van de stof. Hierdoor bestaat de kans dat de kettinggarens aan de snijkanten verspringen en dus enig rafelen mogelijk is (door het koud snijden worden de snijkanten dus niet gesealed).

Vormvastheid 

Wij adviseren de HR Design Hi-Lights niet te gebruiken in vochtige ruimtes. Er kan een glooiing in de stof ontstaan door de verandering van temperatuur. Ook kunnen de gesneden zijkanten enigszins rond gaan staan (het zogenaamde schotelen). Vervorming van het doek gebeurt met name bij grote oppervlakken.

Rafelen 

Enig rafelen aan de zijkant is mogelijk door het verloop van de ketting. Gezien het feit dat we spreken over weefstoffen mogen de horizontale banen binnen een afgesproken tolerantie verlopen (3 mm.). De norm hiervoor is dat in gesloten stand de dichte banen de open banen overlappen.

Onderhoud 

De stoffen zijn oppervlakkig te reinigen met een droge doek of af te nemen met een plumeau.

Verkleuring 

Verkleuring van een product/stof begint zodra deze in het licht hangt. Er is niet te zeggen hoe lang het mag duren voordat verkleuring zichtbaar wordt. Dit hangt namelijk samen met hoeveelheid straling en het licht dat op het product valt. Stof is ten alle tijden onderhevig aan verkleuring door zonlicht en/of uv straling.

Meerdere Hi-Lights naast elkaar

U kunt meerdere Hi-Light systemen naast elkaar ophangen, echter geeft HR Design geen garantie dat de banen voor 100% netjes doorlopen. Indien de producten uit 1 dezelfde breedte gehaald kunnen worden, lopen de banen wel netjes door. Geef bij meerdere Hi-Light systemen naast elkaar aan welk systeem leidend is en welke systemen er moeten volgen. Door eventuele werking van de stof is een lichte tolerantie van 5 mm. mogelijk in horizontale richting. Standaard begint de Hi-Light met een dichte baan aan de onderzijde. Indien de dichte baan aan de bovenzijde begint, is het onmogelijk te garanderen dat de banen gesloten zijn in geheel neergelaten stand.

Banen doorlopend bij ongelijke hoogte

Bij meerdere Hi-Lights naast elkaar, van ongelijke hoogte, kunt u bij gedeeltelijk neergelaten Hi-Lights de banen laten doorlopen. De Hi-Lights kunnen dan echter in gesloten stand aan de onderzijde niet allemaal volledig gesloten zijn.  

Banen onderzijde sluitend bij ongelijke hoogte

Bij meerdere Hi-Lights naast elkaar, van ongelijke hoogte zal alles sluitend gemaakt worden, echter de banen zullen dan niet doorlopen. Bij een halfgeopende stand lopen de banen aan de achterzijde gelijk. De banen aan de voorzijde lopen niet altijd gelijk. Dit heeft te maken met een verschillend stofpakket op de buis.

Bediening

Kettingbediening

Standaard wordt uw Hi-Light systeem geleverd met een metalen ketting zonder kettinggewicht.  

Ketting centreer geleider

De ketting centreer geleider zorgt ervoor dat de ketting netjes gecentreerd in de cassette blijft hangen. Hierdoor kan de ketting de cassette niet raken.

Elektrische bediening

Elektrische bediening is een extra luxe. Eenmaal het gemak van het elektrisch bedienen ervaren en u wilt nooit meer anders. Een elektrisch Hi-Light systeem wordt aangedreven door een 230 Volt of 8 Volt Dooya Brel motor of een Somfy 230 Volt RTS motor met bijbehorende afstandsbediening.

Child Safety

Wanneer u kiest voor een kettingbediening raden wij aan om de ketting met een ketting geleider (art.nr. 181130) aan de wand te bevestigen. Zo voorkomt u gevaarlijke situaties voor kinderen. De bedieningslengte is afhankelijk van de montagehoogte. De minimale montagehoogte van de ketting geleider is 150 cm. van de vloer.

 Montagehoogte onbekend (cm.) Montagehoogte bekend
 Product < 250 bedieningslengteProduct > 250 bedieningslengtebedieningslengte
Hi-Light (eindlooskoord)100 cm. of kleinerproduct hoogte – 150 cm.montage hoogte – 150 cm.

Maatnemen

Houd bij het opmeten rekening met raamklinken en andere obstakels en bepaal de plaats van de bedieningszijde. Er zijn twee plaatsingsmogelijkheden:

Plaatsing I.D.D.

Plaatsing tussen het raamkozijn of tussen de muur.
• Meet de breedte tussen het kozijn of muur op verschillende punten en trek van de smalste breedtemaat 10 mm. af.
• Meet de hoogte tussen het raamkozijn en vensterbank of vloer op verschillende punten. Trek van de kleinste hoogte 5 mm. af.
• Houdt u er rekening mee dat bij een I.D.D. situatie er aan beide zijden een opening zal blijven (zie tekening).

Plaatsing O.D.D.

Plaatsing op het kozijn, aan de muur of tegen het plafond.
• Meet de breedte inclusief de gewenste overlapping.
• Meet de gewenste hoogte.
• Let op! Wanneer u de Hi-Light aan de wand monteert met de afstandssteun 60-108 mm. moet u rekening houden met een extra aftrekmaat van de hoogte van 5 mm. U dient bij bestellen hier zelf rekening mee te houden en voorkomt daardoor dat de Hi-Light in gesloten stand niet goed sluit.

Steunen

Standaard kleurArtikelnummer
Plafondsteun nikkel99oa002
Afstandsteun 60-108 mm. wit of aluminiumwit – 99oa016
aluminium – 99oa018
Combisteun nikkel99oa015
Plafondclip & opvulplaatje nikkel99oa017
Steun voor kunststof kozijn bovenzijde970031
Steun voor kunststof kozijn onderzijde (tbv zijgeleiding)99oz031

Aantal steunen per systeembreedte
SysteembreedteAantal steunen
60-100 cm.2
101-150 cm.3
151 – 200 cm.4
201-250 cm.5
251 cm. >6

Montage

Bij de montage van een Hi-Light systeem spreekt het voor zich dat het systeem waterpas geplaatst wordt. U wilt immers dat de horizontale banen mooi recht lopen. Zorg daarom dat de steunen goed uitgelijnd worden. Plaats de steunen zoveel mogelijk naar buiten (ca. 4 cm. vanaf de zijkanten). Dit om optimale steun bij het bedienen te verkrijgen.

Bij een juiste montage voorkomt u dat de stof scheef oprolt of bol zal gaan staan. Bij breedtes vanaf 200 cm. en/of hoogtes vanaf 200 cm., kan een lichte golving in de stof ontstaan.

Hi-Light cassette Evolution

• Luxe aluminium gesloten cassette.
• Maximale breedte 280 cm. / Maximale hoogte 280 cm. afhankelijk van de stof. Let op! op het label staat bij elke stof de maximale breedte en hoogte vermeld.
• Aluminium cassette – en onderprofiel in meerdere kleuren leverbaar.
• Eindkappen in wit, crèmewit en grijs.
• Bovenbak inclusief combisteun: 80 mm x 85 mm. (hxd)

Bediening
• Standaard kettingbediend (metaal).
• Keuze in bedieningszijde links of rechts.
• Kindveilige uitvoering wordt geadviseerd.

Onderprofiel
• Standaard onderprofiel A.
• Optioneel onderprofiel B.

Montage
• Standaard met combisteun.
• Optioneel met plafondsteun.
• Optioneel met afstandssteun 60 -108 mm. in wit en grijs leverbaar in combinatie met plafondsteun.

Optioneel mogelijk
• Elektrische bediening.
• Zijgeleiding mogelijk i.c.m. onderprofiel model A.

Standaard kleurCassetteKunststof
Crèmewit RAL 9001RAL 9001RAL 9001
Signaalwit RAL 9003RAL 9003wit
Gitzwart RAL 9005RAL 9005zwart
Zuiverwit RAL 9010RAL 9010wit
Technisch zilveraluminiumgrijs

Hi-Light montageprofiel Compact

• Montageprofiel zonder cassette, ideaal voor plaatsing in koven.
• Maximale breedte 260 cm. / Maximale hoogte 260 cm. afhankelijk van de stof. Let op! op het label staat bij elke stof de maximale breedte en hoogte vermeld.
• Aluminium montageprofiel in signaalwit RAL9003 en technisch zilver.
• Eindkappen in wit en grijs.
• Bovenbak inclusief combisteun: 70 mm x 55 mm. (hxd)

Bediening
• Standaard kettingbediend (metaal).
• Keuze in bedieningszijde links of rechts.
• Kindveilige uitvoering wordt geadviseerd.

Onderprofiel
• Standaard onderprofiel A.
• Optioneel onderprofiel B.

Montage
• Standaard met plafondclip met opvulplaatje.
• Voor wandmontage afstandssteun 60-108 mm. met plafondclip.

Optioneel mogelijk
• Elektrische bediening.
• Zijgeleiding mogelijk i.c.m. onderprofiel model A.

Systeemkleur

Standaard kleurCassetteKunststof
Signaalwit RAL 9003 (standaard)RAL 9003wit
Technisch zilveraluminiumgrijs

Onderprofiel

U kunt bij de Hi-Light kiezen tussen 2 verschillende onderprofielen:

Onderprofiel model A

Dit is het standaard gesloten onderprofiel die in 5 kleuren uitvoerbaar is.

Standaard kleur
Crèmewit RAL 9001
Signaalwit RAL 9003
Gitzwart RAL 9005
Zuiverwit RAL 9010
Technisch zilver*

Onderprofiel model B

Wilt u iets anders dan het standaard onderprofiel, dan kunt u kiezen voor de aluminium buis met RVS sierdoppen.

Zijgeleiding

Onderprofiel model A zijn uitvoerbaar met zijgeleiding. De zijgeleiding voorkomt klapperen van de Hi-Light.


Rolgordijnen Trend

Zeer geliefd zijn de rolgordijnen van HR Design met oplossingen voor ieder raam. Stijlvolle functionaliteit, klassieke en moderne dessins, prachtige kleuren en unieke decoratieve opties voor elk interieur. 

Met de ruime collectie die wij u bieden zit er altijd een geschikte kleur voor u tussen. Aan de hand van uw behoefte aan zonlicht kunt u een rolgordijn uitkiezen. In onze collectie zitten uni- en dessinstoffen, maar ook verduisterende of juist lichtdoorlatende stoffen. Extra duurzame, vuilafstotende en vlamvertragende stoffen zijn de projectstoffen, uitermate geschikt voor alle werkplekken.

Rolgordijn Trend

 • Semi-verduisterend en transparant: maximale breedte 300 cm. / maximale hoogte 280 cm.
 • Blockout: maximale breedte 280 cm. / max. hoogte 280 cm.
 • Systeem in RAL9003 of technisch zilver.

Bediening

 • Standaard kettingbediend.
 • Kindveilige uitvoering wordt geadviseerd.
 • Optioneel met kettinggewicht / tassel.

Montage

 • Klem wand- / plafondsteun.
 • Afstandsteun.

Buis

 • Buisdiameter 29 mm. bij systemen < 2 meter.
 • Buisdiameter 38 mm. bij systemen > 2 en < 3 meter.
 • Buisdiameter 46 mm. bij systemen > 3 meter.

Onderlijst

 • Standaard een luxe aluminium onderlat in wit of grijs.
 • Optioneel een tunnel met buis.

Optioneel mogelijk

 • Stof contrarollend.
 • Kantelen stoffen niet mogelijk.
 • Zijgeleiding met speciale onderlat. (metalen draad met kunststof omtrokken)

Let op! De stof wordt gesneden uit de rollengte, hierdoor zal de stof beslist niet schotelen.

Stof 

De collectie rolgordijnen van HR Design biedt zowel verduisterende stoffen als lichtdoorlatende stoffen. Kies een verduisterende stof in de slaapkamer voor een goede nachtrust of ga voor een lichtdoorlatende stof in de woonkamer, voor een sfeervolle lichtinval en voldoende privacy.

Onderhoud

De meeste HR Design rolgordijn stoffen zijn antistatisch behandeld en zullen daardoor vrijwel geen stof aantrekken. Rolgordijnen kunnen niet in de wasmachine en kunnen niet tegen schoonmaakmiddelen of vocht. Ook mogen rolgordijnen niet gewrongen of geschrobd worden. De rolgordijnen zijn goed te onderhouden met een plumeau.

Stofeigenschappen

Het rolgordijn is een traditioneel product, waarbij het gehele gewicht op twee punten belast wordt. Bij grotere breedtes of hoogtes kan het textiel doek (licht) gaan schotelen. De stof op de gestoffeerde onderlat kan soms ook gaan bobbelen bij grotere breedtes.

SpringTouch 

Het SpringTouch Trend rolgordijn met veersyssteem van HR Design wordt bediend door het rolgordijn aan de onderkant vast te pakken en deze te bewegen (op en neer). Het rolgordijn rolt vanzelf op door het veersysteem in de buis. Wilt u het rolgordijn half open of dicht doen, houdt het rolgordijn dan even vast op die plek, hierdoor blijft hij automatisch op deze positie hangen. De SpringTouch heeft een max. breedte van 200 cm en een max. hoogte van 300 cm. Wij adviseren echter niet hoger dan 220 cm te bestellen.

Het SpringTouch is het ultieme kindveilige systeem, er zijn namelijk geen loshangende kettingen of koorden.

Plaatsing

Het SpringTouch rolgordijn wordt simpel geplaatst met montageprofiel. Deze steunen eerst plaatsen op het kozijn, waarnaar u het montageprofiel vast klikt in de steunen.

Veerspanning

Gaat de bediening van het rolgordijn te licht of te zwaar, dan kan u het aantal slagen aanpassen met de mee geleverde sleutel. Houdt hierbij rekening met onderstaand schema.

Breedte 
Stofgewicht 
>100 cm.>120 cm.>150 cm.>180 cm.>200 cm.
Stof 280 g./m²Veer 2000
Slagen: 15-18 x
Veer 2000
Slagen: 17-20 x
Veer 2000
Slagen: 19-22 x
Veer 3000
Slagen: 11-14 x
Veer 3000
Slagen: 14-17 x
Stof 450 g./m²Veer 2000
Slagen: 17-20 x
Veer 2000
Slagen: 19-22 x
Veer 2000
Slagen: 22-26 x
Veer 3000
Slagen: 14-17 x
Veer 3000
Slagen: 16-19 x
Stof 600 g./m²Veer 2000
Slagen: 18-21 x
Veer 2000
Slagen: 19-22 x
Veer 2000
Slagen: 22-26 x
Veer 3000
Slagen: 14-17 x
Veer 3000
Slagen: 16-19 x

Child Safety

Wanneer u kiest voor een kettingbediening raden wij u aan om de ketting een ketting geleider (art.nr.181130) aan de wand te bevestigen. Zo voorkomt u gevaarlijke situaties voor kinderen (met name tussen 0-3,5 jaar). De bedieningslengte wordt bepaald afhankelijk van de montagehoogte. De minimale montagehoogte van de ketting geleider is 150 cm.

 Montagehoogte onbekend (cm.) Montagehoogte bekend
 product < 250 bedieningslengteproduct < 250 bedieningslengte 
20 & 25 mm. trekkoord*100 cm. of kleinerproducthoogte – 150 cm.producthoogte – 150 cm.

Vlakgordijn Trend

De nieuwe vlakgordijn Trend collectie is toe te passen op een 6100 Nippon of 6200 Ultimate vlakgordijnrail. Doordat deze Trend collectie gelijk is aan die van de rolgordijn Trend kunnen beide raamdecoratie systemen goed gecombineerd worden.

Een HR Design vlakgordijn is uitermate geschikt voor grote raampartijen, zoals bijvoorbeeld tuindeuren. Ook kunt u de vlakgordijnen als scheidingswand gebruiken.

Vlakgordijn 6100 Nippon

Het 6100 Nippon vlakgordijn is leverbaar met 2, 3, 4 of 5 sporen met een maximale lengte van 580 cm.

Stof

 • Semi-transparant (max. afmeting 300 x 320 cm.)
 • Verduisterende & design stoffen (max. afmeting 280 x 320 cm.)
 • Trevira CS stoffen (brandvertragend B1, max. afmeting 300 x 320 cm.)

De stof wordt gesneden uit de rollengte, hierdoor zal de stof beslist niet schotelen (kantelen of met lasnaad is niet mogelijk).

Vlakgordijn 6200 Ultimate

Het 6200 Ultimate vlakgordijn is leverbaar met 2, 3, 4 of 5 sporen met een maximale lengte van 580 cm.
Standaard wordt de Ultimate geleverd met wandsteun met zijsteun en het systeem is handbediend.

Stof

 • Semi-transparant (max. afmeting 300 x 320 cm.)
 • Verduisterende & design stoffen (max. afmeting 280 x 320 cm.)
 • Trevira CS stoffen (brandvertragend B1, max. afmeting 300 x 320 cm.)

De stof wordt gesneden uit de rollengte, hierdoor zal de stof beslist niet schotelen (kantelen of met lasnaad is niet mogelijk).

Afwerking

De 30 mm. aluminium baleinen komen aan beide zijdes van uw paneel. Paneel 10.00 wordt afgewerkt met een tunnel met verzwaringsprofiel.

Hi-Light

Een strakke uitstraling en toch speels omgaan met licht en doorzicht. HR Design speelt hier goed op in met haar Hi-Light: een rolgordijn met transparante (voile) en niet-transparante banen. Deze schuift u over elkaar heen tot u de juiste balans tussen licht en privacy gevonden hebt. Handig voor in de woon- en slaapkamer!

Stof 

Uiteraard werken wij alleen met de meest luxe kwaliteitsstoffen. De speciaal geselecteerde stoffen zijn representatief voor uw woning. De eigentijdse kleuren passen in ieder interieur en zorgen voor een speelse lichtinval. Met het verschuiven van de banen kunt u de lichtinval zelf regelen.  

De collectie omvat stoffen die in patroon verschillen van breedte:

Dicht (in mm.)Open (in mm.)
4530
7550
200125

Snijproces 

Alle stoffen worden koud gesneden met een speciaal mes. Dit stelt eisen aan de kwaliteit van de stof. Hierdoor bestaat de kans dat de kettinggarens aan de snijkanten verspringen en dus enig rafelen mogelijk is (door het koud snijden worden de snijkanten dus niet gesealed).

Vormvastheid 

Wij adviseren de HR Design Hi-Lights niet te gebruiken in vochtige ruimtes. Er kan een glooiing in de stof ontstaan door de verandering van temperatuur. Ook kunnen de gesneden zijkanten enigszins rond gaan staan (het zogenaamde schotelen). Vervorming van het doek gebeurt met name bij grote oppervlakken.

Rafelen 

Enig rafelen aan de zijkant is mogelijk door het verloop van de ketting. Gezien het feit dat we spreken over weefstoffen mogen de horizontale banen binnen een afgesproken tolerantie verlopen (3 mm.). De norm hiervoor is dat in gesloten stand de dichte banen de open banen overlappen.

Onderhoud 

De stoffen zijn oppervlakkig te reinigen met een droge doek of af te nemen met een plumeau.

Verkleuring 

Verkleuring van een product/stof begint zodra deze in het licht hangt. Er is niet te zeggen hoe lang het mag duren voordat verkleuring zichtbaar wordt. Dit hangt namelijk samen met hoeveelheid straling en het licht dat op het product valt. Stof is ten alle tijden onderhevig aan verkleuring door zonlicht en/of uv straling.

Meerdere Hi-Lights naast elkaar

U kunt meerdere Hi-Light systemen naast elkaar ophangen, echter geeft HR Design geen garantie dat de banen voor 100% netjes doorlopen. Indien de producten uit 1 dezelfde breedte gehaald kunnen worden, lopen de banen wel netjes door. Geef bij meerdere Hi-Light systemen naast elkaar aan welk systeem leidend is en welke systemen er moeten volgen. Door eventuele werking van de stof is een lichte tolerantie van 5 mm. mogelijk in horizontale richting. Standaard begint de Hi-Light met een dichte baan aan de onderzijde. Indien de dichte baan aan de bovenzijde begint, is het onmogelijk te garanderen dat de banen gesloten zijn in geheel neergelaten stand.

Banen doorlopend bij ongelijke hoogte

Bij meerdere Hi-Lights naast elkaar, van ongelijke hoogte, kunt u bij gedeeltelijk neergelaten Hi-Lights de banen laten doorlopen. De Hi-Lights kunnen dan echter in gesloten stand aan de onderzijde niet allemaal volledig gesloten zijn.  

Banen onderzijde sluitend bij ongelijke hoogte

Bij meerdere Hi-Lights naast elkaar, van ongelijke hoogte zal alles sluitend gemaakt worden, echter de banen zullen dan niet doorlopen. Bij een halfgeopende stand lopen de banen aan de achterzijde gelijk. De banen aan de voorzijde lopen niet altijd gelijk. Dit heeft te maken met een verschillend stofpakket op de buis.

Bediening

Kettingbediening

Standaard wordt uw Hi-Light systeem geleverd met een metalen ketting zonder kettinggewicht.  

Ketting centreer geleider

De ketting centreer geleider zorgt ervoor dat de ketting netjes gecentreerd in de cassette blijft hangen. Hierdoor kan de ketting de cassette niet raken.

Elektrische bediening

Elektrische bediening is een extra luxe. Eenmaal het gemak van het elektrisch bedienen ervaren en u wilt nooit meer anders. Een elektrisch Hi-Light systeem wordt aangedreven door een 230 Volt of 8 Volt Dooya Brel motor of een Somfy 230 Volt RTS motor met bijbehorende afstandsbediening.

Child Safety

Wanneer u kiest voor een kettingbediening raden wij aan om de ketting met een ketting geleider (art.nr. 181130) aan de wand te bevestigen. Zo voorkomt u gevaarlijke situaties voor kinderen. De bedieningslengte is afhankelijk van de montagehoogte. De minimale montagehoogte van de ketting geleider is 150 cm. van de vloer.

 Montagehoogte onbekend (cm.) Montagehoogte bekend
 Product < 250 bedieningslengteProduct > 250 bedieningslengtebedieningslengte
Hi-Light (eindlooskoord)100 cm. of kleinerproduct hoogte – 150 cm.montage hoogte – 150 cm.

Maatnemen

Houd bij het opmeten rekening met raamklinken en andere obstakels en bepaal de plaats van de bedieningszijde. Er zijn twee plaatsingsmogelijkheden:

Plaatsing I.D.D.

Plaatsing tussen het raamkozijn of tussen de muur.
• Meet de breedte tussen het kozijn of muur op verschillende punten en trek van de smalste breedtemaat 10 mm. af.
• Meet de hoogte tussen het raamkozijn en vensterbank of vloer op verschillende punten. Trek van de kleinste hoogte 5 mm. af.
• Houdt u er rekening mee dat bij een I.D.D. situatie er aan beide zijden een opening zal blijven (zie tekening).

Plaatsing O.D.D.

Plaatsing op het kozijn, aan de muur of tegen het plafond.
• Meet de breedte inclusief de gewenste overlapping.
• Meet de gewenste hoogte.
• Let op! Wanneer u de Hi-Light aan de wand monteert met de afstandssteun 60-108 mm. moet u rekening houden met een extra aftrekmaat van de hoogte van 5 mm. U dient bij bestellen hier zelf rekening mee te houden en voorkomt daardoor dat de Hi-Light in gesloten stand niet goed sluit.

Steunen

Standaard kleurArtikelnummer
Plafondsteun nikkel99oa002
Afstandsteun 60-108 mm. wit of aluminiumwit – 99oa016
aluminium – 99oa018
Combisteun nikkel99oa015
Plafondclip & opvulplaatje nikkel99oa017
Steun voor kunststof kozijn bovenzijde970031
Steun voor kunststof kozijn onderzijde (tbv zijgeleiding)99oz031

Aantal steunen per systeembreedte
SysteembreedteAantal steunen
60-100 cm.2
101-150 cm.3
151 – 200 cm.4
201-250 cm.5
251 cm. >6

Montage

Bij de montage van een Hi-Light systeem spreekt het voor zich dat het systeem waterpas geplaatst wordt. U wilt immers dat de horizontale banen mooi recht lopen. Zorg daarom dat de steunen goed uitgelijnd worden. Plaats de steunen zoveel mogelijk naar buiten (ca. 4 cm. vanaf de zijkanten). Dit om optimale steun bij het bedienen te verkrijgen.

Bij een juiste montage voorkomt u dat de stof scheef oprolt of bol zal gaan staan. Bij breedtes vanaf 200 cm. en/of hoogtes vanaf 200 cm., kan een lichte golving in de stof ontstaan.

Hi-Light cassette Evolution

• Luxe aluminium gesloten cassette.
• Maximale breedte 280 cm. / Maximale hoogte 280 cm. afhankelijk van de stof. Let op! op het label staat bij elke stof de maximale breedte en hoogte vermeld.
• Aluminium cassette – en onderprofiel in meerdere kleuren leverbaar.
• Eindkappen in wit, crèmewit en grijs.
• Bovenbak inclusief combisteun: 80 mm x 85 mm. (hxd)

Bediening
• Standaard kettingbediend (metaal).
• Keuze in bedieningszijde links of rechts.
• Kindveilige uitvoering wordt geadviseerd.

Onderprofiel
• Standaard onderprofiel A.
• Optioneel onderprofiel B.

Montage
• Standaard met combisteun.
• Optioneel met plafondsteun.
• Optioneel met afstandssteun 60 -108 mm. in wit en grijs leverbaar in combinatie met plafondsteun.

Optioneel mogelijk
• Elektrische bediening.
• Zijgeleiding mogelijk i.c.m. onderprofiel model A.

Standaard kleurCassetteKunststof
Crèmewit RAL 9001RAL 9001RAL 9001
Signaalwit RAL 9003RAL 9003wit
Gitzwart RAL 9005RAL 9005zwart
Zuiverwit RAL 9010RAL 9010wit
Technisch zilveraluminiumgrijs

Hi-Light montageprofiel Compact

• Montageprofiel zonder cassette, ideaal voor plaatsing in koven.
• Maximale breedte 260 cm. / Maximale hoogte 260 cm. afhankelijk van de stof. Let op! op het label staat bij elke stof de maximale breedte en hoogte vermeld.
• Aluminium montageprofiel in signaalwit RAL9003 en technisch zilver.
• Eindkappen in wit en grijs.
• Bovenbak inclusief combisteun: 70 mm x 55 mm. (hxd)

Bediening
• Standaard kettingbediend (metaal).
• Keuze in bedieningszijde links of rechts.
• Kindveilige uitvoering wordt geadviseerd.

Onderprofiel
• Standaard onderprofiel A.
• Optioneel onderprofiel B.

Montage
• Standaard met plafondclip met opvulplaatje.
• Voor wandmontage afstandssteun 60-108 mm. met plafondclip.

Optioneel mogelijk
• Elektrische bediening.
• Zijgeleiding mogelijk i.c.m. onderprofiel model A.

Systeemkleur

Standaard kleurCassetteKunststof
Signaalwit RAL 9003 (standaard)RAL 9003wit
Technisch zilveraluminiumgrijs

Onderprofiel

U kunt bij de Hi-Light kiezen tussen 2 verschillende onderprofielen:

Onderprofiel model A

Dit is het standaard gesloten onderprofiel die in 5 kleuren uitvoerbaar is.

Standaard kleur
Crèmewit RAL 9001
Signaalwit RAL 9003
Gitzwart RAL 9005
Zuiverwit RAL 9010
Technisch zilver*

Onderprofiel model B

Wilt u iets anders dan het standaard onderprofiel, dan kunt u kiezen voor de aluminium buis met RVS sierdoppen.

Zijgeleiding

Onderprofiel model A zijn uitvoerbaar met zijgeleiding. De zijgeleiding voorkomt klapperen van de Hi-Light.


Horizon jaloezie hout

Hout brengt sfeer in uw interieur, schept warmte en ademt karakter. Het heeft een natuurlijk effect en verrijkt het interieur op een subtiele wijze. Onze Horizon jaloezie hout collectie herkent u aan de oorspronkelijke uitstraling en de uitgesproken houtnerf, wat uw garantie is voor een echt natuurproduct.

HR Design heeft een grote collectie, waarbij alle kleuren op een lamelbreedte van 50, 65 en 90 mm. leverbaar zijn. Daarbij heeft u ook nog de keuze uit een mooie ladderband collectie bestaande uit 17 eigentijdse kleuren. Ladderband is leverbaar op 10, 25 en 38 mm. breed. Op de ladderbandkaart staat aangegeven wat de mogelijkheden zijn.

De 3 verschillende kleurenwaaiers zijn:

1. Plain & Frosted; maximale breedte van 360 cm.
2. Glossy & Naturel; maximale breedte van 360 cm.
3. Bamboo; maximale breedte van 240 cm.

Voor de productie van Horizon jaloezieën hout wordt uitsluitend hout van de beste kwaliteit Basswood (lindehout), Paulowniawood en Bamboe gebruikt. Deze houtsoorten worden duurzaam verbouwd en er wordt continu gewerkt aan de aanplanting van nieuwe bomen. Voor toepassing in houten jaloezieën hebben deze houtsoorten de volgende voordelen:
• Licht van gewicht (m.u.v. bamboe)
• Vormvast
• Weinig onderling kleurverschil tussen lamellen
• Mooie nerfstructuur
• Hoge kleurechtheid

Horizon jaloezieën hout worden niet geadviseerd voor toepassing in badkamers en vochtige ruimtes.

Ladderkoord

Met ladderkoord creëert u een maximale transparantie en zicht naar buiten. Ladderkoord is op alle bedieningsmogelijkheden en lamelbreedtes mogelijk. De ladderkoord kleur wordt standaard geleverd passend bij de lamel. De ladderkoorden worden aan de onderzijde blind weggewerkt in de onderlat. Dit garandeert een perfecte afwerking aan de onderzijde.

Ladderband

Met ladderband creëert u een geborgen en decoratieve sfeer. Ladderbanden bedekken bovendien de ponsgaten voor de optrekkoorden in de lamellen. Hiermee creëert u optimale privacy. Bij 50 mm. lamellen kunt u kiezen uit ladderband van 10, 25 of 38 mm. breedte, bij 65 en 90 mm. uit 10 mm. of 38 mm. Ladderband wordt geleverd met meerprijs.

Zijgeleiding

Houten jaloezieën kunnen optioneel worden voorzien van metalen draadzijgeleiding.

Sluiten

Een houten jaloezie is een decoratief product dat haar decoratieve eigenschappen combineert met functionaliteit. Door deze eigenschappen sluit een houten jaloezie goed, maar niet altijd perfect. Het kan daardoor voorkomen dat er over de hoogte gezien afwijkingen zijn in de sluiting tussen de lamellen. In het algemeen geldt, hoe hoger de jaloezie, des te meer afwijking in sluiting er kan voorkomen.
Let op! Een houten jaloezie is nooit verduisterend.

Bovenbak

HR Design gebruikt een strak model aluminium bovenbak met zeer nette openingen voor het systeem aan de onderzijde van minimale afmetingen, uitgevoerd in een bijpassende kleur matte lak. De bovenbak wordt afgewerkt met kleurgecoördineerde kunststof eindkappen.

Door hoge stabiliteit is de aluminium bovenbak met de meegeleverde schaarsteunen zeer eenvoudig te monteren. De aluminium bovenbak zorgt voor extra geluidsreductie indien u kiest voor een elektrisch bedienbare jaloezie.

De kooflijst is bevestigd met extra stevig velcro.

Max. / min. afmetingen kooflijst en bovenbakBreedteHoogte
Minimaal33 cm.*30 cm.
Maximaal360 cm.**300 cm.

* Bij elektrische houten jaloezieën met 230V motor is de min. breedte afwijkend. Zie info bij desbetreffende motor.
** Sommige lamellen hebben een afwijkende maximale breedte. Voor meer informatie zie informatiesticker op de staal.

Let op! hoe groter een jaloezie, des te zwaarder zal deze optrekken. Dit is inherent aan de gekozen maatvoering. Voor jaloezieën breder dan 250 cm. én meer dan 3,5 m² wordt ketting- of elektrische bediening geadviseerd.

Koordbediening

Standaard wordt de Horizon jaloezie hout voorzien van koord voor tuimelen en koord voor optrekken van de jaloezie. Het standaard systeem kan naar keuze worden uitgevoerd met zowel ladderkoord als ladderband (op 10, 25 en 38 mm. breedte). De koorden worden afgewerkt met luxe koordknopjes. De tuimelaar zit op circa. 4,5 cm. van de zijkant, de rem zit op 8,5 cm. van de zijkant.

Let op! Bij breedtes tussen 30 cm. en 45 cm. wordt de bediening gesplitst.

De minimale breedte van een houten jaloezie met koordbediening is 33 cm.

De volgende bedieningen (optrekken-tuimelen) zijn mogelijk:
• links trekken – links tuimelen (L–L)
• rechts trekken – rechts tuimelen (R–R)
• links trekken – rechts tuimelen (L–R)
• rechts trekken – links tuimelen (R–L).

Child Safety bij koordbediening

Wanneer u kiest voor koordbediening is het verplicht om het koord met een koordkikker (art.nr.181073) aan de wand te bevestigen. Zo voorkomt u gevaarlijke situaties voor kinderen. De bedieningslengte wordt bepaald afhankelijk van de montagehoogte. De minimale montagehoogte van de koordkikker is 150 cm.

Belangrijke punten:
• Het bedieningskoord dient minimaal 150 cm. boven de vloer te hangen.
• Als je aan het koord trekt dat om de koordkikker is gewikkeld, mag het niet meer dan 10 cm. loskomen.
• De koordkikker moet stevig worden bevestigd aan de muur en mag niet bewegen of kunnen draaien.

Kettingbediening

Kettingbediening wordt geadviseerd bij houten jaloezieën met grote afmetingen (breder dan 250 cm. en meer dan 3,5 m²), welke regelmatig opgetrokken worden. De kettingbediening zorgt voor het gelijkmatig optrekken en kantelen van lamellen zonder krachtsinspanning. Door de ketting te bedienen loopt de jaloezie langzaam omhoog of omlaag. De lamellen zijn met de bedieningsketting op iedere hoogtepositie te kantelen.

Het bedieningsmechanisme wordt onttrokken aan het zicht door een afdekkap in de kleur van bovenbak. De gehele bovenbak wordt voorzien van een afdekkoof in de kleur van de gekozen lamel. Het systeem wordt uitgevoerd met een metalen bedieningsketting.

Horizon jaloezieën hout met kettingbediening kunnen worden uitgevoerd met ladderkoord of ladderband* 25 of 38 mm. (10 mm. ladderband is niet mogelijk).

* Bij ladderband wordt aan de bovenzijde ladderbandclips aangebracht om het ladderband aan het mechanisme in de bovenbak te monteren. Deze clips kunnen in het zicht hangen. Hierdoor is er altijd een “koordlus” zichtbaar bij het ladderband aan de bovenzijde. Ladderband wordt geleverd tegen meerprijs.

Let op! De lamellen worden 14 mm. smaller gemaakt als de opgegeven productbreedte. Hierdoor valt de bedieningsketting netjes naast de lamellen.

Child Safety bij kettingbediening

Het is verplicht een kettingspanner te gebruiken. Deze zorgt ervoor dat de bedieningsketting tegen de muur wordt bevestigd. De ketting wordt strak om de kettingspanner geleid.

Belangrijke punten:
• De bedieningsketting dient minimaal 150 cm. boven de vloer te hangen.
• De kettingspanner moet stevig worden bevestigd aan de muur en mag niet bewegen of kunnen draaien.


Easy Fit 2.0

De HR Design Easy Fit 2.0 raamdecoratie is geschikt voor alle ramen met kunststof, aluminium en houten kozijnen.

EASY FIT 2.0 | zelfklevend
Het grote voordeel van de Easy Fit 2.0 is dat deze gemonteerd kan worden zonder boren of schroeven. De geleiderail wordt op het glas geplakt met speciaal ontwikkeld dubbelzijdig tape. Deze tape is transparant en UV-bestendig. Het unieke plakprofiel en de kunststof clip maakt dit systeem ook geschikt voor dakramen. Door de geleiderail kan de raamdecoratie niet klapperen.

De HR Design Easy Fit 2.0 is TopDown – BottomUp handbediend (via het profiel) tevens wordt het systeem op maat gemaakt. De raamdecoratie heeft een minimale maat van 30 cm. (bxh) en een maximale afmeting van 180 cm. breed en 220 cm. hoog.

EASY FIT 2.0 | vrijhangend AO20
Naast het zelfklevende systeem kunt u de stoffen ook bestellen als vrijhangend systeem (model AO20) koordbediend – topdown en bottomUp. Standaard wordt er bij het vrijhangende systeem een combinatiesteuntje geleverd voor zowel plafond- als wandplaatsing.

Stof

Verkleuring
Verkleuring van een product/stof begint zodra deze in het licht hangt. Er is niet te zeggen hoe lang het mag duren voordat verkleuring zichtbaar wordt. Dit hangt namelijk samen met hoeveelheid straling en het licht dat op het product valt. Stof is ten alle tijden onderhevig aan verkleuring door zonlicht en/of uv straling.

Onderhoud
Stoffen bestaan uit hoogwaardige weefsels die afhankelijk van de uitvoering zijn veredeld met bepaalde coatings. Wij raden u aan de stoffen als volgt te onderhouden:

Vochtig afvegen
Alle stoffen van de Easy Fit 2.0 collectie kunnen met een verdund mild reinigingsmiddel met handwarm water afgenomen worden. Veeg voorzichtig en maak de stof niet doornat. Gebruik geen oplosmiddelen. Breng reinigingsof desinfecterende middelen niet onverdund aan op de stof.

HET PROFIEL

De geleiderail en horizontale bedieningsprofielen zijn van aluminium en leverbaar in:

Antracietgrijs (RAL 7016)
Crèmewit (RAL 9001)
Blank aluminiumkleurig (RAL 9006)
Verkeerswit (RAL 9016)

PAKKETHOOGTE

De pakkethoogte is afhankelijk van het stofpakket.

Totale hoogte
(Profiel + stofpakket)
Pakkethoogte
50 cm.ca. 7,5 cm.
100 cm.ca. 8,5 cm.
150 cm.ca. 9,5 cm.
200 cm.ca. 10,5 cm.
220 cm.ca. 11,5 cm.

MAATNEMEN RECHT KOZIJN

Afdichtingsbreedte (glaslat, rubber of stopverf)
Meet als eerste de de dikte van de afdichtingsbreedte (D) op.

Recht kozijn | Afdichtingsbreedte 0 – 5 mm.
U moet bij het doorgeven van de maten, de blijvende maat aan ons doorgeven. Deze berekent u door de dagmaat minus de waarde uit onderstaand tabel.

V.B. bij afdichtingsbreedte (D) = 4 mm.
Dagmaat glas = breed 1000 mm. Dan is de blijvende maat 1000 – 5 = 995 mm.
Dagmaat glas = hoog 1000 mm. Dan is de blijvende maat 1000 – 2 = 998 mm.

Afdichtingsbreedte (D)
0-3 mm.3-5 mm.
Dagmaat breedte– 5 mm.– 5 mm.
Dagmaat hoogte– 2 mm.– 2 mm.


Recht kozijn | Afdichtingsbreedte groter dan 5 mm.
U moet bij het doorgeven van de maten, de blijvende maat aan ons doorgeven. Deze berekent u door de glasmaat plus of minus de waarde uit onderstaand tabel.

V.B. bij afdichtingsbreedte (D) = 8 mm.
Dagmaat glas = breed 1000 mm. Dan is de blijvende maat 1000 + 6 = 1006 mm.
Dagmaat glas = hoog 1000 mm. Dan is de blijvende maat 1000 + 14 = 1014 mm.

Afdichtingsbreedte (D)
> 5 mm.
Glasmaat breedte+ 6 mm.
Glasmaat hoogte+ 14 mm.

MAATNEMEN SCHUIN KOZIJN

Afdichtingsbreedte (glaslat, rubber of stopverf)
Meet als eerste de de dikte van de afdichtingsbreedte (D) op.

Schuin kozijn | Afdichtingsbreedte 0 – 5 mm.
U moet bij het doorgeven van de maten, de blijvende maat aan ons doorgeven. Deze berekent u door de dagmaat plus of minus de waarde uit onderstaand tabel.

V.B. bij afdichtingsbreedte (D) = 4 mm.
Dagmaat glas = breed 1000 mm. Dan is de blijvende maat 1000 – 5 = 995 mm.
Dagmaat glas = hoog 1000 mm. Dan is de blijvende maat 1000 + 4 = 1004 mm.

Afdichtingsbreedte (D)
0-3 mm.3-5 mm.
Dagmaat breedte– 5 mm.– 5 mm.
Dagmaat hoogte+ 8 mm.+ 4 mm.


Schuin kozijn | Afdichtingsbreedte groter dan 5 mm.
U moet bij het doorgeven van de maten, de blijvende maat aan ons doorgeven. Deze berekent u door de glasmaat plus of minus de waarde uit onderstaand tabel.

V.B. bij afdichtingsbreedte (D) = 8 mm.
Dagmaat glas = breed 1000 mm. Dan is de blijvende maat 1000 + 6 = 1006 mm.
Dagmaat glas = hoog 1000 mm. Dan is de blijvende maat 1000 + 14 = 1014 mm.

Afdichtingsbreedte (D)
> 5 mm.
Glasmaat breedte+ 6 mm.
Glasmaat hoogte+ 14 mm.

Verticaal

De HR Design verticale lamellen is een veelzijdig product wat nog steeds als modern wordt ervaren. U kunt de verticale lamellen uniek maken door verschillende lamellen in kleur of transparantie met elkaar te combineren.

Onze verticale lamellen zijn uitvoerbaar in aluminium, PVC en stof. Onze aluminium en PVC lamellen zijn modern, praktisch in gebruik en geschikt voor de badkamer. Voor een warme uitstraling kunt u uit onze stoffen collectie kiezen met een variërende breedte van 89 mm. of 127 mm.

Door het kantelen van de verticale lamellen bepaalt u zelf de lichtinval en sfeer. Ook voor bijzondere raamvormen zijn verticale lamellen zeer geschikt. De trapeze rail is voor onze verticale lamellen geen obstakel. Volledig gesloten biedt de verticale lamel ultieme privacy. 

PROFIEL

Kenmerken
• Aluminium railsysteem.
• Slipkoppeling/kunststof tuimel- en onderketting met makkelijk verwisselbare lamelstift.
• Zeer eenvoudige montage met de plafondclip. De rail hangt nu strak tegen het plafond.
• Glazenwasserfunctie, waardoor de lamellen weg te schuiven zijn.

Leverbare kleurenLamelbreedte (mm.)
527089127
Grijsbruin (RAL 8019)
Zuiver wit (RAL 9010)
Grafietzwart (RAL 9011)
Technisch zilver

TYPE

Keuze in pakketzijde
• pakket rechts (R)
• pakket links (L)
• middensluiting
• omgekeerde middensluiting

Trapeze
• Bij trapeze rails langer dan 2 meter of met zeer grote hoogte / schuinte zal het pakket gedeeltelijk of geheel geborgd moeten worden.
• Trapeze maten uitsluitend volgens tekening met vermelding van basis, kleinste hoogte en grootste hoogte (rail- en lamellengte wordt per computer berekend).
• Bij tekening vermelden: I.D.D. of O.D.D., altijd strakke maten opgeven, plafond- of wandbevestiging.

STOF

De stoffen collectie wordt standaard geleverd met verzwaringsplaatjes en kunststof kettingen.

PVC & aluminium
Verticale lamellen zijn toepasbaar voor zowel uw werkplek als privé vertrek. Al met al is er genoeg keuze uit onze uni, dessins, geperforeerde, houtdessins en stoere metallics lamellen.

Breedte lamellen

aluminiumPVCstof
52 mm.
70 mm.
89 mm.
127 mm.


Onderhoud
De stoffen collectie is onder normale omstandigheden onderhoudsvrij. Bij een eventuele vlek kunt u het beste een droge borstel of doek gebruiken. Gebruik geen schoonmaakmiddel en vermijd hard schrobben! De aluminium en PVC lamellen kunt zonder problemen met een vochtige doek reinigen.

Verkleuring
Verkleuring van een product/stof begint zodra deze in het licht hangt. Er is niet te zeggen hoe lang het mag duren voordat verkleuring zichtbaar wordt. Dit hangt namelijk samen met hoeveelheid straling en het licht dat op het product valt. Stof is ten alle tijden onderhevig aan verkleuring door zonlicht en/of uv straling.

MONTAGE

Bij de montage van een verticaal systeem spreekt het voor zich dat het systeem waterpas geplaatst wordt. Zorg ervoor dat de steunen goed uitgelijnd worden. Plaats de steunen zoveel mogelijk naar buiten (ca. 4 cm. vanaf de zijkanten). Dit om optimale steun bij het bedienen te verkrijgen.

BEDIENING

Koord- / kettingbediening
Het verticaalsysteem wordt standaard met koordbediening geleverd voor het openen en sluiten van de lamellen. De kunststof ketting wordt gebruikt om de lamellen te tuimelen.

Child Safety
Wanneer u kiest voor koord-/kettingbediening raden wij u aan om het koord met een koordklem (art.nr.181073) aan de wand te bevestigen. Zo voorkomt u gevaarlijke situaties voor kinderen. De bedieningslengte wordt bepaald afhankelijk van de montagehoogte. De minimale montagehoogte van de ketting geleider is 150 cm.

MAATNEMEN

Houdt bij het opmeten rekening met raamklinken en andere obstakels en bepaal de plaats van de bedieningszijde.
Er zijn twee plaatsingsmogelijkheden:

Plaatsing I.D.D.
Plaatsing tussen het raamkozijn of tussen de muur.
• Meet de breedte tussen het kozijn of muur op verschillende punten en trek van de smalste breedtemaat 1 cm. af.
• Meet de hoogte tussen het raamkozijn en vensterbank of vloer op verschillende punten. Trek van de kleinste hoogte 1 cm. af

Plaatsing O.D.D.
Plaatsing op het kozijn, aan de muur of tegen het plafond.
• Meet de breedte inclusief de gewenste overlapping.
• Meet de gewenste hoogte.