Gordijnen vitrage inbetween en overgordijnen

Gordijnen op maat

Gordijnen op maat kopen | in between gordijnen, overgordijnen, verduisterende of velours gordijnen.

Je bent op zoek naar gordijnen die passen bij jouw interieur. Wij hebben een ruim assortiment gordijnen die passen bij je industriële, moderne, landelijke of scandinavische interieur. We hebben heel veel keuze uit actuele kleuren en materialen zoals bijvoorbeeld linnen of velours gordijnstoffen.

Ben jij benieuwd welke voordelen de verschillende materialen hebben? Of wil je meer weten over de mogelijkheden wat betreft lengte en kleur?

Waarom juist maatwerk gordijnen zo ideaal zijn?

Gordijnen op maat zijn een uitstekende keuze. Gordijnen zijn echt heel uniek, gezien je ze helemaal aan de hand van je eigen wensen kunt laten maken. Ze kunnen de ruimte benadrukken en compleet maken door te spelen met hoogte, stoffen en ophanging.

Als je voor de juiste op maat gemaakte gordijnen kiest, kunnen deze er namelijk echt prachtig uit komen te zien. Bovendien zijn gordijnen ook functioneel. Je kunt ze gebruiken voor extra privacy, om de ruimte te verduisteren of om het zonlicht buitenshuis te houden. Kies je voor gordijnen van een dikke stof, dan profiteer je zelfs van een isolerende en akoestische werking!

Heb jij besloten dat je gordijnen in huis wilt? Kies dan voor maatwerk gordijnen Wanneer je de raamdecoratie op maat laat maken, krijg je een gordijn in jouw persoonlijke stijl. Zo bepaal je zelf het stoftype en de kleur die de gordijnen krijgen. Ook de afwerking van de gordijnen kan veel invloed hebben op de uitstraling! Bij BTwonen maken we de mooiste gordijnen op maat voor je. Zo kun jij straks met zekerheid zeggen dat de gordijnen in je woning echt uniek zijn.

Gordijnsoorten

We hebben keuze uit verschillende diktes gordijnen.

Vitrages of inbetween gordijnen;  vitrages zijn dunne stoffen waardoor je wel naar buiten kunt kijken. ’s Avonds kan je van buiten ook redelijk makkelijk naar binnen kijken als er licht brandt. Bij inbetween stoffen kan je ook naar buiten kijken (maar minder) en is ’s avonds de inkijk dan ook wat minder. In between gordijnen houden de kou wat minder tegen dan overgordijnen, maar als je een goed geïsoleerd huis hebt, zijn between gordijnen precies voldoende om de kilte van het glas tegen te gaan en om de donkere vlakken ’s avonds te bedekken. Dus inbetween gordijnen geven je veel meer sfeer!

Alle vitrage en inbetween gordijnen bekijken

Licht doorlatende gordijnen of  overgordijnenHiermee heb je ’s avonds geen inkijk en kan je ook niet buiten kijken. Ze laten wel licht door. Alle lichtdoorlatende gordijnen bekijken. Je kan er voor kiezen om je gordijnen te laten voeren met een gewone of verduisterende voeringstof. Zo hangen je gordijnen mooier, beschermen ze de gordijnstof beter tegen de stof en geven je gordijnen meer akoestiek. En als dat nodig is, helpen ze ook om de kou te weren.

Verduisterende gordijnen maatwerk; Hier mee zorg je er voor dat er bijna geen licht komt in je (slaap-) kamer. Er zijn twee soorten stoffen. Dimout stoffen zijn ca. 60-90 % verduisterend. Blackout gordijn stoffen hebben aan de achterkant een coating waardoor ze 100% verduisterend zijn. Alle verduisterende gordijnen bekijken.

Als je toch iets heel anders zoekt, kan je altijd ook kijken bij onze lichtdoorlatende gordijnstoffen en deze combineren met een verduisterende voeringstof. Dus er zijn heel veel mogelijkheden om je slaapkamer of kinderkamer fijn donker te maken.

Gordijn confectie

De confectie van de gordijnen heeft veel invloed op de uitstraling. Wanneer je gordijnen bestelt bij BTwonen, dan kun je uiteraard ook zelf bepalen welke confectiemethode gebruikt wordt. We leveren immers gordijnen op maat! Welke confectiemethodes er allemaal zijn?

Bij iedere stof kan je kiezen uit de volgende confectiemethodes:

  • Gordijnen met plooien worden het meest gebruikt. Je kan kiezen uit een enkele, dubbele of driedubbele plooi. Ben je op zoek naar goedkopere gordijnen dan wordt vaak een enkele plooi gebruikt. Maar voor een mooi resultaat is een dubbele plooi het best. Deze wordt ook het meest gebruikt.
  • Ring gordijnen; Dan worden bovenin het gordijnen grote ringen geslagen. Dit is een stoere /industriële afwerking. Maar komt ook mooi tot zijn recht juist in een landelijk interieur
  • Wave gordijnen; dat is een wat nieuwere afwerking waarbij je gordijn juist heel strak en regelmatig hangt.

De meeste gordijnen worden gemaakt met een dubbele onderzoom van 10 cm. Soms bij zware of minder soepele stoffen gebruiken we een onderzoom van enkel 10 cm. En als een stof al is afgewerkt met een verzwaringskoord, komt er natuurlijk geen onderzoom in.

Gordijnen opmeten

Het is niet moeilijk om zelf je gordijnen op te meten. Als je een rolmaat hebt die lang genoeg is om de hele afstand in één keer te meten ben je al heel veel ver. En anders helpen wij u daarbij..

Lengte gordijnen

Wat is een mooie lengte voor je gordijnen. Dat is natuurlijk persoonlijk. Vaak wordt gekozen voor gordijnen die net boven de vloer hangen (ca. 1 cm). Maar je ziet ook steeds meer dat gordijnen juist langer worden gekocht, zodat ze “staan” op de grond of echt “slepen” over de grond.

Gordijn in kleuren

Gordijnen zijn een heel goed middel om net wat meer kleur aan je kamer te geven. Wij hebben daarom een uitgebreid kleurassortiment.

Witte gordijnen op maat
Passen vaak in ieder interieur. Van scandinavisch tot stoer industrieel.

Grijze gordijnen op maat
Omdat grijs vaak wordt gebruikt voor vloeren of muren, is het mooi om net een andere tint grijs te gebruiken voor je gordijnen. We hebben gordijnstoffen van lichtgrijs tot donker (antraciet grijs).

Zwarte gordijnen
Omdat tegenwoordig veel huizen worden voorzien van zwarte (stalen) raamkozijnen is het mooi om je gordijnen hierop af te stemmen. Of juist omdat je gordijnen zoekt bij je stoere industriële interieur.

Roze gordijnen
Zijn allang niet meer alleen voor de kinderkamer. We hebben mooie oudroze tinten, ook in velours gordijnen, die in ieder type interieur van stoer tot Scandinavisch een perfecte aanvulling zijn om je interieur wat zachter te maken.

Groene gordijnen
Groen is nog steeds helemaal “in” in het interieur (planten, jungle dessins). Wij hebben van mint tot donkergroen heel veel mooie gordijnstoffen.

Mintgroene gordijnen zijn nog steeds heel populair. We hebben veel keuze in de kleur van linnenlook tot velours.

MATERIALEN GORDIJNSTOFFEN
De meest gebruikte materialen voor gordijnen zijn katoen, linnen en polyester. En heel veel gordijnen zijn een combinatie van materialen. Iedere grondstof heeft zijn eigen voor- en nadelen. En door deze te combineren krijg je een ideale combinatie van materialen.  Linnen gordijnen kenmerken zich door een mooi natuurlijk uiterlijk. Omdat linnen relatief zeldzaam is (het groeit niet op heel veel plekken) is het ook wat duurder, ook dat is een reden dat linnen vaak wordt gecombineerd met polyester of katoen. En er zijn ook heel veel linnenlook gordijnstoffen.

bij ons heeft u veel keuze uit diverse stoffen en kleuren. Bovendien kun je de gordijnen in iedere gewenste maat laten maken.

Heb jij nog vragen over de mogelijkheden omtrent gordijnen op maat? Neem dan gerust contact met ons op!